Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Ruska portarolka NAPISALA PESMU ZA RUSKE VOJNIKE

Foto: sputnjiknews.com

Ruska portarolka NAPISALA PESMU ZA RUSKE VOJNIKE

Oštra na rečima Zaharova pokazala je da može i da duboko dirne pesmom koju je napisala za ruske vojnike koji se bore i ginu u Siriji

Svet
Izvor: glasmoskve.rs

Međunarodni filmski festival koji je održan u Moskvi od 22. do 30. juna otvorila je pesma zvanične predstavnice ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marije Zaharove.

Pesmu “Vratite sećanja” za koju je ruska portparolka napisala reči i muziku izvela je popularna pop i rok pevačica Nargiz na samom otvaranju festivala, a njena izvedba je celu salu digla na noge, dok je Zaharovu i rasplakala.

Objavljivanje pesme se poklopilo sa danom početka Drugog svetskog rata, pa je simbolika dvojaka - rekla je Zaharova, prenosi Glas Moskve.

“Svi smo navikli da mislimo da je svet potpuno prirodno stanje - stanje bez rata koje nam je dato prosto na osnovu prava života. Bili smo u zabludi, to prosto nije tako. Svet je fenomen koji pravi čovek”, objasnila je jedna od omiljenih Ruskinja.

Kako je navela, iako je objavljena na 22. jun, pesma je o herojima današnjice, onima koji se bore kako bi mi sedeli u svojim kućama i uživali u životu. O ljudima koji se radi naše dece sada bore u Siriji.

Talentovana Maša je priznala da joj je bilo neprijatno da svoju pesmu objavljuje, jer nije muzičar i ne zna note.

“Samo su mi došle reči i melodija, ja to ne mogu nazvati poezijom. Kada sam to pomenula Nikiti Mihalkovu, on me je naterao da pesmu objavim”, ispričala je Zaharova.

“Melodiju sam zabeležila na diktafon, a reči pesme objavila na društvene mreže. Od tog trenutka su počeli da mi se javljaju ljudi poput kompozitorke Maral Jakšijeve, sa kojom nikada ranije nisam imala kontakt”, priznala je portparolka ruskog ministarstva.

Ubrzo je nastala pesma u izvedbi popularne ruske pevačice Nargiz.

Inspiracija za pesmu je došla sa vešću o tragičnom stradanju ruskih pilota koje su u Siriji oborile turske vojne snage.

Poslušajte pesmu OVDE.