Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
RUSKA RATNA MORNARICA ispalila više od sto raketa na teroriste u Siriji

Foto: vk.com

RUSKA RATNA MORNARICA ispalila više od sto raketa na teroriste u Siriji

​Prvi put nakon Drugog svetskog rata u tako velikom obimu su iskorišćene snage i sredstva ratne flote u borbenim akcijama u Siriji

Svet
Izvor: glasmoskve.rs

Brodovi Ratne mornarice Rusije tokom operacije u Siriji izveli su najmanje 10 raketnih napada na više od 80 objekata nezakonitih vojnih formacija, saopštio je glavni komandant Ratne mornarice Rusije Vladimir Koroljov.

„Ratna mornarica je neposredno učestvovala u specijalnoj operaciji Oružanih snaga Rusije u Siriji. Najznačajnije za razvoj ratne flote postalo je, nesumnjivo, iskustvo korišćenja krstarećih raketa velikog dometa sa brodova i podmornica Ratne mornarice. Za vreme operacije flota je izvela više od 10 raketnih udara sa više od 100 raketa i uništili više od 80 objekata nezakonitih oružanih formacija“, rekao je on.

On je istakao iskustvo prve borbene upotrebe brodske avijacione grupe u istoriji Ratne mornarice Rusije, prenosi Glas Moskve.

„Brodska avijacija sa ‘Admiralom Kuznjecovim’ realizovala je više od 400 borbenih naleta. Uništila je više od 1300 ciljeva nezakonitih oružanih formacija“, dodao je Koroljov.

„Prvi put nakon Drugog svetskog rata u tako velikom obimu su iskorišćene snage i sredstva ratne flote u borbenim akcijama u Siriji; upotrebljene su krstareće raketa morskog baziranja „Kalibar“; dobijeno je iskustvo borbene primene palubne avijacije ratne flote“, rekao je glavni komandant.