Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
RUSKA VOJSKA za pet godina dobila 3,7 hiljada jedinica modernog oružja

Foto: gazeta.ru

RUSKA VOJSKA za pet godina dobila 3,7 hiljada jedinica modernog oružja

Više od 3,7 hiljada jedinica modernih modela oružja isporučeno je vojnicima, što je omogućilo ponovno opremanje više od 50 vojnih formacija.

Svet
Izvor: glasmoskve.rs

Artiljeristi Oružanih snaga Ruske Federacije u poslednjih pet godina dobili su više od 3,7 hiljada jedinica modernog oružja i vojne opreme, što je omogućilo ponovno naoružavanje više od 50 vojnih formacija.

To je u subotu rekao zamenik ministra odbrane Ruske Federacije, general vojske Dmitrij Bulgakov na svečanosti posvećenoj 440. godišnjici stvaranja artiljerije u Rusiji, piše Glas Moskve.

"U proteklih pet godina, Glavna raketna i artiljerijska direkcija Ministarstva odbrane RF-a ostvarila je veliki broj posla: više od 3,7 hiljada jedinica modernih modela oružja isporučeno je vojnicima, što je omogućilo ponovno opremanje više od 50 vojnih formacija", rekao je Bulgakov.

Prema njegovim rečima, da bi se oružje i oprema održavali u dobrom stanju, u arsenalima se razvija proizvodna baza, zbog čega je kapacitet radionica za popravku municije povećan za više od 1,5 puta.

"Radovi nastavljaju da unapređuju uslove za skladištenje oružja, projektila i municije - grade se novi objekti za skladištenje sa infrastrukturom, optimizovan je sastav skladišta, nova armatura, oprema za utovar i mehanizacija se isporučuju u arsenale", naglasio je zamenik ministra.

Napomenuo je da je u proteklih pet godina usvojeno 137 jedinica savremenih modela raketnog i artiljerijskog oružja, lakog naoružanja, lične zaštitne opreme i optičkih instrumenata.

Među njima su i raketni sistemi “Iskander-M”, “Tornado-S”, “Uragan-1M”, oprema za izviđanje “Fara-VR”, izviđačka raketa “Soboljatnik”, raketni sistemi “S-300V4”, raketni sistemi “Buk-M2”, “Buk-M3”, “Tor-M2U”, “Strela-10MN”, “Bagulnjik”, PZRK “Verba”, nove rakete za kopnene sile, visokoprecizna municija za "Tornado" i još mnogo toga.