Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
RUSKE SNAGE uništile konvoj Islamske države, eliminisano 200 terorista

Foto: airforce.ru

RUSKE SNAGE uništile konvoj Islamske države, eliminisano 200 terorista

Ruske vazduhoplovne snage uništile su konvoj terorističke grupe Islamska država koji se kretao prema sirijskom gradu Dejr el Zor.

Svet
Izvor: glasmoskve.rs

Ministarstvo odbrane Rusije je takođe istaklo da su ruske vazduhoplovne snage uništile više od 200 boraca ID, više od 20 vozila sa oružjem velikog kalibra, kao i oklopna vozila, uključujući i tenkove.

„Avijacija vazdušno-kosmičkih snaga Rusije uništila je još jedan veliki konvoj terorista Islamske države koji se kretao prema Dejr el Zoru, gde međunarodni teroristi pokušavaju da se pregrupišu i opreme svoje poslednje uporište u Siriji“, navodi se u saopštenju Ministarstva, a prenosi Glas Moskve.

Teroristi ID, koje sirijska vojska i ruska avijacija potiskuju sa juga provincije Raka i zapada provincije Homs, tokom avgusta pokušavaju da koncentrišu svoje snage u provinciji Dejr el Zor.

„Uništavanje Islamske države na području Dejr el Zora postaće strateški poraz međunarodne terorističke grupe u Sirijskoj Arapskoj Republici“, ističe rusko Ministarstvo.

Ranije je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu nazvao Dejr el Zor ključnom tačkom na mapi Sirije, čije će oslobađanje biti odlučujuće u borbi protiv Islamske države.