Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
RUSKE VOJNE OBLASTI sa sve novijim naoružanjem

Foto: Ministarstvo odbrane RF

RUSKE VOJNE OBLASTI sa sve novijim naoružanjem

Naoružanje i vojnu opremu Zapadne vojne oblasti već 45 odsto predstavljaju modeli nove generacije, rekao je Igor Muginov, šef službe za štampu

Svet
Izvor: glasmoskve.rs

"Naoružanje i vojna oprema Zapadne vojne oblasti (ZVO) je 45 odsto najsavremenijih modela nove generacije, a 2017. godine u vojsku će biti isporučeno više od 1.000 jedinica borbenih vozila", rekao je on, a prenosi Glas Moskve.

Muginov je napomenuo da su u poslednjih pola godine jedinstveni komandni i štabni automobili (UKŠM), R-149MA1, najnoviji pokretači raketnih lansera (RSZO) Tornado-G, jedinstveni elektronski ratni (RЭB), kompleksi Borisoglebsk-2 ušli su u snage ZVO, kao i oklopni automobili "Ris", "Tajfun-K" i oklopno vozilo BTR-82A.

Muginov je dodao da su jedinice vazduhoplovstva i vazdušne odbrane okruga dopunjavali borci Su-35 i Su-30SM, frontalne i vojne avijacije sa bombarderima Su-34, napadačkim helikopterima Ka-52, Mi-28UB i Ka-27 .

Ponovna opremljenost jedinica i jedinica vojnog vazdušnog sistema se nastavlja mesečno. Samo tokom proteklog meseca, vojna oblast je osvojila više od 170 jedinica pristiglih vojnih vozila.