Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
RUSKI AVIONI za par minuta uništili ciljeve terorista u Siriji

Foto_ defence.ru

RUSKI AVIONI za par minuta uništili ciljeve terorista u Siriji

Ministarstvo je istaklo da ruski avioni uništavaju novootkrivene ciljeve terorista za nekoliko minuta

Svet
Izvor: glasmoskve.rs

Sirijske vladine snage uz podršku ruske avijacije stežu obruč oko boraca terorističke grupe Islamska država u blizini naselja Akerbat u provinciji Hama.

„Zahvaljujući efikasnim akcijama ruskih vazdušno-kosmičkih snaga, trupe sirijske vlade nastavljaju da stežu obruč oko Islamske države u oblasti naselja Akerbat u provinciji Hama“, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Ministarstvo je istaklo da ruski avioni uništavaju novootkrivene ciljeve terorista za nekoliko minuta, piše Glas Moskve.

„Ruski avioni Su-34 i Su-35 iz vazduha uništavaju novoidentifikovane ciljeve terorista ID-a. Vreme od otkrivanja meta do njihovog uništenja je nekoliko minuta“, dodaje se u saopštenju.

Ranije je komandant Oružanih snaga Rusije u Siriji general-pukovnik Sergej Surovikin rekao da je operacija likvidacije terorista na području sirijskog grada Akerbat ušla u završnu fazu.

Zauzimanje grada omogućiće stvaranje bezbednosne zone blizu „puta života“ Salamija—Hanaser i uspostavljanje kontrole nad naftnim poljima.

Ministarstvo je, takođe, saopštilo da militanti terorističke grupe Islamska država prebacuju oklopna vozila, oružje i municiju na područje Dejr el Zora i da vazdušno-kosmičke snage Rusije tokom čitavog dana uništavaju otkrivene ciljeve.

Ministarstvo je dodalo da ruska avijacija svakodnevno uništava novootkrivene ciljeve — oklopna vozila, skladišta municije i artiljerijske položaje.

„Na delu auto-puta Dejr el Zor — Rasaf uništena je velika kolona automobila terorista od 12 kamiona sa municijom i oružjem, kao i terenska vozila sa mitraljezima velikog kalibra, protivavionskim topovima i minobacačima“, dodaje se u saopštenju.