Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
RUSKI BEZBEDNJACI održali vežbe na Krimu

Foto: sputnjiknews.com

RUSKI BEZBEDNJACI održali vežbe na Krimu

Posebne taktičke vežbe na južnoj obali Krima održala je Federalna služba bezbednosti Rusije.

Svet
Izvor: glasmoskve.rs

Vežbe su održane 1. i 2. juna, a sastojale su se od algoritamske interakcije specijalnih i vojno-medicinskih jedinica snaga bezbednosti u vanrednim situacijama.

“Tokom trajanja vežbe, radilo se na organizaciji zaštite i odbrani objekata u okviru kompleksa sanatorijuma na Jalti, uz maksimalnu koordinaciju različitih odeljenja”, saopšteno je iz FSB, a prenosi Glas Moskve.

Kao deo vežbe, specijalne snage su demonstrirale sletanje boraca u vodu, kao i mogućnosti sredstava i snaga borbene jedinice.

Završna faza vežbe bila je upad u zgradu koju su zauzeli teroristi, veština zdravstvene zaštite u toku borbenih dejstava od strane medicinskih snaga i resursa FSB.

Vežbe su održane uz učešće rukovodstva Krimskog odeljenja FSB, Ministarstva odbrane, predstavnika vojnih zdravstvenih ustanova, kao i izvršnih organa u regionu.

Prema rezultatima su razrađene dodatne mere da bi se osigurala bezbednost objekata kompleksa sanatorijuma, kao i proverila spremnost snaga i sredstava koji su uključeni u sprečavanje mogućih terorističkih akata, minimiziranje i eliminisanje njihovih posledica.

Kako su izgledale vežbe pogledajte OVDE.