Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
RUSKI BOMBARDERI gađali skladišta oružja terorista u Siriji

Foto: Printscreen

RUSKI BOMBARDERI gađali skladišta oružja terorista u Siriji

​Šest ruskih aviona Tu-22M3 izvelo je juče vazdušni napad na skladišta oružja i municije, jaka uporišta terorista ID u Dejr el Zoru

Svet
Izvor: glasmoskve.rs

„Šest ruskih bombardera Tu-22M3, nakon poletanja sa aerodroma na teritoriji Rusije, izvelo je grupni napad na skladišta oružja i municije, snažna uporišta i koncentrisane snage terorista Islamske države na području sela El Sajal u provinciji Dejr el Zoru“, ističe se u saopštenju Ministarstva odbrane Rusije.

Taj vazdušni napad omogućio je da se slomi žestok otpor terorista kod El Sajala, čime je obezbeđen napredak sirijskih vladinih trupa, dodaje Ministarstvo, a prenosi Glas Moskve.

Ministarstvo odbrane takođe je istaklo da je avijacija međunarodne koalicije na čelu sa SAD u Siriji za mesec dana izvela manje napada na teroriste nego Vazdušno-kosmičke snage Rusije za jedan dan.

„Ukupan broj napada ’koalicije‘ u Siriji mesečno ne prelazi dnevnu stopu napada Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije na ID“, istaklo je Ministarstvo.

Ministarstvo navodi da tokom proteklog meseca dnevne borbene aktivnosti međunarodne koalicije na čelu sa SAD na istoku Sirije nisu prelazile više od pet napada na pojedinačne ciljeve i to daleko od uporišta terorista.

Tokom istog perioda Vazdušno-kosmičke snage Rusije su samo kao podrška ofanzivi odreda ustanika lokalnih plemena na istočnoj obali Eufrata izvele 672 borbena leta i pogodile više od 1.450 ciljeva.

„Na taj način, jučerašnja izjava portparola Pentagona Erika Pehona da je ’većina oslobođene teritorije u Iraku i Siriji oslobođena zahvaljujući naporima globalne koalicije i njenih partnera‘ ne predstavlja ništa drugo do puste želje“, zaključuje Ministarstvo odbrane.