Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
RUSKI DEMINERI krenuli put oslobođenog Dejr el Zora

Foto: glasmoskve.rs

RUSKI DEMINERI krenuli put oslobođenog Dejr el Zora

Specijalni odred Međunarodnog centra za uklanjanje mina ruske vojske upućen je u sirijski Dejr el Zor.

Svet
Izvor: glasmoskve.rs

„Više od 40 stručnjaka iz specijalnog odreda Međunarodnog centra za uklanjanje mina Oružanih snaga Rusije, sedam jedinica specijalne tehnike i grupa kinologa sa psima za otkrivanje mina prebačeni su avionima vojno-transportne avijacije na sirijski aerodrom Hmejmim“, navodi se u saopštenju Odeljenja za informisanje i masovne komunikacije Ministarstva odbrane Rusije.

Ministarstvo dodaje da će u najskorije vreme vojnici otići u oslobođena područja grada Dejr el Zor radi izviđanja i procene obima predstojećeg deminiranja, piše Glas Moskve.

U Siriju je prebačeno 175 pripadnika trupa međunarodnog centra za uklanjanje mina i 42 jedinice specijalne inženjerske tehnike, uključujući i savremene robotizovane sisteme „Uran 6“, koji će učestvovati u humanitarnom razminiranju grada.

U sastavu odreda, osim deminerskih jedinica, nalazi se i kinološka jedinica sa psima za otkrivanje mina.

„Pre svega, demineri će razminirati puteve koji vode do objekata društvene infrastrukture u gradu, do bolnica, škola, stambenih objekata, objekata za vodosnabdevanje i elektroenergetskih objekata i istorijskih spomenika kulture“, dodaje se u saopštenju.

Prošle nedelje sirijske snage su uz podršku ruske avijacije nanele poraz Islamskoj državi na području Dejr el Zora.