Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
RUSKI DEMINERI skoro potpuno očistili sirijski grad Dejr el Zor

Foto: mil.ru

RUSKI DEMINERI skoro potpuno očistili sirijski grad Dejr el Zor

​Za 24 časa provereno je 34 hektara teritorije grada, više od devet km puteva, 45 zgrada, otkriveno je i uništeno 534 eksplozivna predmeta.

Svet
Izvor: glasmoskve.rs

Ruski specijalisti Međunarodnog centra za uklanjanje mina u Dejr el Zoru uništili su 534 eksplozivna predmeta, proverili 34 hektara teritorije, više od devet kilometara puteva i 45 zgrada, saopštio je Centar za pomirenje zaraćenih strana.

„Za 24 časa provereno je 34 hektara teritorije grada i njegove okoline, više od devet kilometara puteva, 45 zgrada, otkriveno je i uništeno 534 eksplozivna predmeta“, navodi se u saopštenju, a prenosi Glas Moskve.

Na području Dejr el Zora je tokom rada Međunarodnog centra za uklanjanje mina provereno ukupno 808 hektara terena, 196 kilometara puteva, 1.604 zgrade, a pronađeno i uništeno 38,7 hiljada eksplozivnih predmeta.

Centar za pomirenje je naveo da ruski oficiri nastavljaju da pružaju humanitarnu pomoć narodu Sirije.

U naselje Tubne u provinciji Dera isporučen je humanitarni teret težine 4,2 hiljade kilograma. Stanovnicima je predato 400 prehrambenih setova.

Ruski vojni lekari pružili su ambulantnu medicinsku pomoć za 86 lokalnih stanovnika, uključujući 37 dece.

Takođe se radi na stabilizaciji situacije i razvoju mirovnog procesa u Siriji, navodi se u saopštenju.

Na inicijativu sirijske vlade, Odbor za nacionalno pomirenje zone deeskalacije broj 4, u saradnji sa ruskim oficirima u gradu Dera, održan je turnir u malom fudbalu „Fudbal za mir".

Na turniru su učestvovali timovi administracija provincije Dera, naselja Izra i El Sanamejn, kao i tim iz sela Nava. Oko 400 navijača došlo je da podrže svoje timove iz zone deeskalacije.

Nakon turnira je u administraciji provincije Dera razgovarano o pomirenju sa predstavnicima opozicije iz Nave, dodaje se u saopštenju.