Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Ruski general kratko i jasno: AMERIKANCI NEMAJU ŠTA DA TRAŽE U CRNOM MORU

Foto: mil.ru

Ruski general kratko i jasno: AMERIKANCI NEMAJU ŠTA DA TRAŽE U CRNOM MORU

​„Amerikanci nemaju šta da traže na Crnom moru. To je unutrašnje more", smatra general.

Svet
Izvor: glasmoskve.rs

“Ruski lovac Su-30, koji je presreo izviđački avion američke mornarice „Posejdon“ iznad Crnog mora, postupio je ispravno: Amerikanci nemaju šta da traže na Crnom moru”, smatra bivši zamenik glavnog komandanta ruskog vazduhoplovstva general-pukovnik Nikolaj Antoškin.

„’Posejdon‘ je pomorski izviđački avion, tako da su naši poleteli da bi ga proverili. Su-30 je avion sa priličnim manevarskim sposobnostima tako da može da osigura bezbednost tokom presretanja i praćenja. Njima upravljaju odlični piloti. ’Nebezbedno‘ — to može da bude samo izraz“, pretpostavio je Antoškin, a prenosi Glas Moskve.

Po njegovom mišljenju, „naš avion je jednostavno označio, približio se, pilot je pogledao, pokazao da treba da idu“.

„Amerikanci nemaju šta da traže na Crnom moru. To je unutrašnje more. Tamo ranije, u vreme Sovjetskog Saveza, prema sporazumu niko od stranaca nije imao pravo da leti. A sada lete. ’Posejdon‘ je leteo u obaveštajne svrhe, pa su ga presreli“, naglasio je general-pukovnik.

Ranije je televizija Si-En-En saopštila, pozivajući se na Pentagon, da je ruski avion Su-30 u subotu „nebezbedno“ presreo P-8A „Posejdon“ na nebu iznad Crnog mora.

Američko Ministarstvo odbrane tvrdi da se američki avion nalazio u međunarodnom vazdušnom prostoru i da nije vršio nikakve provokacije.