Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
RUSKI HELIKOPTER Mi-8ATMŠ stiže u redove Rosgvardije

Foto: airforce.ru

RUSKI HELIKOPTER Mi-8ATMŠ stiže u redove Rosgvardije

Helikopteri su već stigli u bazu i počeli da obavljaju borbene dužnosti.

Svet
Izvor: glasmoskve.rs

Holding “Helikopteri Rusije” isporučili su prvu seriju višenamenskih vojnih transportnih helikoptera Mi-8AMTŠ Federalnoj službi trupa Ruske nacionalne garde.

Pres služba holdinga je istakla da helikopteri imaju instaliran satelitski navigacioni sistem. Aviotehnika je prilagođena za korišćenje zaštitnih naočara za noćni vid, koje omogućavaju letenje noću na izuzetno malim visinama, kao i sletanje na neoznačene lokacije, piše Glas Moskve.

"Helikopteri koje je dobila Rosgvardija opremljeni su najsavremenijom opremom koja im omogućava da obavljaju zadatke koji se dodeljuju odeljenju za pružanje javnog reda i bezbednosti, suzbijanje terorizma, zaštitu važnih državnih objekata i pomoć graničnim organima u zaštiti državne granice", rekao je zamenik generalnog direktora holding kompanije “Helikopteri Rusije” Vladislav Savelijev.

Vojni transportni helikopteri Mi-8AMTŠ kombinuju borbene, pretraživačke i spasilačke i transportne funkcije, koji garantuju vazduhoplovnu podršku jedinicama Rosgvardije u obavljanju bilo kakvih zadataka.

Glavni rezervoari za gorivo ovih mašina popunjeni su poliuretanskom penom, koja sprečava eksploziju goriva od metaka malokalibarskog oružja, a dodatni rezervoari za gorivo koji se nalaze u teretnoj kabini povećavaju raspon helikoptera na 1.065 kilometara.

Povećanje zaštite helikoptera u izvođenju borbenih misija postignuto je instaliranim setom lako uklonjivih oklopnih ploča, prisustvom uređaja za izbacivanje termalnih zamki UV-26M i opremom za proizvodnju IF-a.