Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
RUSKI HELIKOPTER NA TESTIRANJU U IRANU: KA-226T će se oprobati na visokim temperaturama

Foto: poandpo.com

RUSKI HELIKOPTER NA TESTIRANJU U IRANU: KA-226T će se oprobati na visokim temperaturama

Ispitivanja će trajati do kraja avgusta i ima u cilju potvrditi potencijal Ka-226T za rad na temperaturama plus 50 stepeni Celzijusa

Svet
Autor: Glas Moskve

"Helikopteri Rusije" će testirati laki višenamenski helikopter Kamov Ka-226T u Iranu zajedno s iranskom kompanijom (IHSRC) kako bi se ispitale njegove sposobnosti manevrisanja u uslovima ekstremno visokih temperatura.

„Testovi će se održati u bazi iranske kompanije u sklopu memoranduma o razumevanju potpisanog na HeliRussia-2017, međunarodnom sajmu koji se održao u maju ove godine. Ka-226T je već stigao u Iran i počeo prve ispitne letove”, rekli su iz kompanije "Helikopteri Rusije" .

Ispitivanja će trajati do kraja avgusta i ima u cilju potvrditi potencijal Ka-226T za rad na temperaturama plus 50 stepeni Celzijusa, rekao je proizvođač.

Takođe, ruski proizvođač će održati konferenciju u Iranu zajedno sa IHSRC početkom septembra kako bi upoznao potencijalne kupce s rezultatima svojih ispitivanja, specifičnostima rada Ka-226T i prednostima pred konkurencijom, piše portal Glas Moskve.

Ka-226T laki višenamjenski helikopter sa koaksijalnim sastavom motora ima maksimalnu težinu poletanja 3,4 tone i može nositi do 1 t tereta. Ka-226T ima jedinstveni modularni dizajn.