Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Ruski helikopter testiran u Iranu na EKSTREMNO VISOKIM TEMPERATURAMA

Foto: russianhelicopters.aero

Ruski helikopter testiran u Iranu na EKSTREMNO VISOKIM TEMPERATURAMA

Ruski višenamenski helikopter Ka-226T uspešno je završio ciklus ispitivanja u Iranu koja su se odvijala na ekstremno visokim temperaturama

Svet
Izvor: glasmoskve.rs

Testovi su sprovedeni u okviru memoranduma koji je potpisan od strane "Helikoptera Rusije" i iranske kompanije za podršku i obnovu helikoptera (IHSRC) na Međunarodnoj izložbi “HeliRusija” u maju.

"Helikopteri Rusije" uz podršku iranske kompanije uspešno su sproveli testove višenamenskog helikoptera Ka-226T tokom avgusta-septembra 2017. godine u Iranu, što je potvrdilo mogućnost rada rotora na ekstremno visokim temperaturama (+50 stepeni Celzijusa), piše Glas Moskve.

Prema rečima generalnog direktora "Helikopteri Rusije" Andreja Boginskog, veliki broj zemalja Bliskog istoka, uključujući i Iran, sada su zainteresovani za kupovinu višenamenskih helikoptera za sanaciju požara, patrole, evakuacije i medicinske misije.

"Poslednja ispitivanja helikoptera Ka-226T dokazala su da je ova mašina u stanju da radi u kritičnim temperaturnim uslovima, što je sigurno važna karakteristika", rekao je Boginski.

Laki višenamenski helikopter Ka-226T sa sistemom nosača napravljen na dvoslojnoj koaksijalnoj šemi ima maksimalnu težinu od 3.6 tone i može nositi do 1 tone korisnog tereta.

Osnovna karakteristika helikoptera je modularnost njegovog dizajna - na Ka-226T se jednostavno instalira transporta kabina, čiji dizajn omogućava prevoz do šest osoba ili modula opremljena specijalnom opremom.