Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Ruski hokejaši OSVOJILI ZLATO na Olimpijskim igrama u Pjongčangu

Foto: yandex.ru

Ruski hokejaši OSVOJILI ZLATO na Olimpijskim igrama u Pjongčangu

Napadač ruskog tima Ilja Kovaljčuk proglašen je za najvrednijeg igrača na ZOI.

Svet
Izvor: glasmoskve.rs

Reprezentacija Rusije u hokeju koja se na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu takmičila pod nazivom Olimpijski sportisti iz Rusije, osvojila je zlatnu medalju, pobedivši u finalnoj utakmici reprezentaciju Nemačke sa 4:3 u produžecima.

Susret, održan u nedelju u Kaninu, završen je rezultatom 4: 3 (1: 0, 0: 1, 2: 2, 1: 0) u korist Rusa, a golove su postigli Vjačeslav Vojnov (20. minut), Nikita Gusev (54. i 60. minut) i Kiril Kaprizov (70. minut). Za Nemce su golove postigli Feliks Šuc (u 30. minutu), Dominik Kagun (54. minut) i Jonas Miler (57. minut).

Napadač ruskog tima Ilja Kovaljčuk proglašen je za najvrednijeg igrača (MVP) na Zimskim olimpijskim igrama 2018. godine u Južnoj Koreji, piše Glas Moskve.

Kovaljčuk je na šest utakmica olimpijskog turnira postigao sedam golova.

Čestitke od predsednika Putina: Pobedio je timski duh

"Put do pobede nije bio lak. Ali vi ste u tome uspeli. Jakom protivniku suprostavili ste se timskim duhom, karakterom i voljom, demonstrirali odličnu tehniku, i sposobno da se brzo napada i čvrsto brani.

Ovi borbeni kvaliteti, koji su uvek odlikovali našu "ledenu družinu"", doveli ih vas do pobede. Ova uspeh je ubedljiv dokaz o izuzetnim tradicijama nacionalne hokejaške škole i svetao vodič za mlade sportiste", čestitao je predsednik Vladimir Putin ruskim olimpijcima.

MOK je priznao da su ruski sportisti tokom Olimpijade osećali veliki pritisak. Zastavu Rusije će, prema njihovoj odluci proneti volonter.