Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
RUSKI I MONGOLSKI VOJNICI zajedno u vežbama "Selenga-2017"

Foto: Vitalij Kuzmin

RUSKI I MONGOLSKI VOJNICI zajedno u vežbama "Selenga-2017"

Samo trajni manevri ove vrste dozvoljavaju pobedniku da napusti borbu, udarajući ciljeve po principu “vatrenog ringišpil"

Svet
Izvor: glasmoskve.rs

Ruska vojska na vežbama “Selenga-2017” u pustinji Gobi naučila je koloniste iz Mongolije da napadnu konvencionalnog protivnika “vatrenim ringišpilom”.

“Vatreni ringišpil” je princip vođenja tenkovske borbe u kojoj se dešava promena borbenih vozila u krugu i gađanje neprijatelja bočnom vatrom u pokretu, piše Glas Moskve.

Svečana ceremonija otvaranja rusko-mongolske vežbe “Selenga-2017” održana je na Zunbainskom poligonu u pustinji Gobi, a ovo je prvi put da se zajedničke vežbe održavaju u tako teškim vremenskim uslovima.

Grupacija zajedničkih snaga će izvesti likvidaciju “nelegalnih oružanih formacija”, a u vežbama učestvuje više od 1.000 vojnih lica, uključujući i oko 250 komada oružja, vojne i specijalne opreme.

“Ruski tenkisti su podelili svoje iskustvo u korišćenju savremenih metoda za vođenje manevarske borbe, a naročito su mongolski tenkisti obučeni da uništavaju ilegalne formacije uz pomoć "vatrenog ringišpila”.

U pustinjskim ravnicama Gobi samo trajni manevri ove vrste dozvoljavaju pobedniku da napusti borbu, udarajući zajedničke i odvojene ciljeve po principu “vatrenog ringišpila”, objasnili su pripadnici ruske vojske.