Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
RUSKI "ISKANDER-M" I "TOČKA-U" zajedno u akciji

Foto: kbm.ru

RUSKI "ISKANDER-M" I "TOČKA-U" zajedno u akciji

​Vojnici Zapadnog vojnog okruga sproveli su obuku udarnih napada raketnim sistemima “Iskander-M” i “Točka-U”.

Svet
Izvor: glasmoskve.rs

Aktivnosti obuke su se odvijale u oblastima raspoređivanja raketnih jedinica - u Ivanovskoj, Lenjingradskoj, Kurškoj oblasti.

Vojne jedinice su razvijale tajno raspoređivanje na određene pozicije, postavljale lansere i mašine za transport tereta, pripremale podatke za izvođenje elektronskih lansiranja raketa na ključne neprijateljske mete u različitim rasponima.

Više od 500 vojnika, preko 200 komada oružja, vojne i specijalne opreme učestvovalo je u obuci, piše Glas Moskve.

Da podsetimo, “Iskander-M” je operativno-taktički raketni sistem namenjen za uništavanje raketnih sistema, reaktivnih sistema plotunske paljbe, dalekometne artiljerije, aviona i helikoptera na aerodromima, komandnih punktova i punktova za vezu na rastojanju do 500 kilometara.

Rusko Ministarstvo odbrane sa ponosom ukazuje da Iskander-M na Zapadu, a i u svetu u celini, nema pandana u svojoj klasi ni po preciznosti pogađanja, ni po razornoj moći, kratkoći priprema za gađanje, a ni po ostalim parametrima.

“Točka-U” je inače sistem koji je namenjen za precizno gađanje meta iza neprijateljskih linija odbrane. Zadatak je između ostalog uništavanje aerodroma, kontrolnih centara, skladišta, rezervnih grupa vojnika.

Sistem “Točka” se dokazao tokom operacija u Čečeniji, a korišćen je i u operacijama u Južnoj Osetiji.