Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Ruski lovci Su-30SM od početka godine 120 PUTA PRESRELI STRANE AVIONE

Foto: airforce.ru

Ruski lovci Su-30SM od početka godine 120 PUTA PRESRELI STRANE AVIONE

Od vremena ulaska Krima u sastav Rusije 2014. godine svakodnevno u vazdušnom prostoru Rusije ima nezvanih gostiju

Svet
Izvor: glasmoskve.rs

General-poručnik Viktor Sevastjanov, komandant 4. crvenozastavne armije vazduhoplovnih i PVO snaga Južnog vojnog okruga otkrio je ko najviše pokušava da špijunira Rusiju i na koji način ruska vojska izlazi na kraj sa tim.

Kako kaže Sevastjanov, nije tajna da postoji veoma veliko “nezdravo interesovanje” za granice Rusije od strane izviđačkih aviona zapadnih i prozapadnih partnera, uključujući, naravno, SAD i druge zemlje NATO-a.

“Posebnu aktivnost u vazdušnom izviđanju iznad Crnog mora u blizini Krima pokazuju letelice SAD, kako izviđački avioni sa posadom, tako i bespilotne letelice, uključujući strateške”, izjavio je komandant armije.

U takvim aktivnostima, samo od početka 2017. godine, ruski lovac Su-30SM je čak 120 puta sprečio pokušaje upada stranih aviona i ispratio ih odakle su došli, piše Glas Moskve.

“Od vremena ulaska Krima u sastav Rusije 2014. godine svakodnevno u vazdušnom prostoru u blizini naših južnih granica mi blagovremeno registrujemo i čvrsto kontrolišemo sve nezvane goste ove vrste”, rekao je Sevastjanov i dodao da 4. crvenozastavna armija čuva ceo jug Rusije, od Krima na zapadu do granice sa Kazahstanom na istoku.