Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Ruski tenk pokazao IZDRŽLJIVOST u napadu američkih raketa

Foto: defence.ru

Ruski tenk pokazao IZDRŽLJIVOST u napadu američkih raketa

​Još jedan dokaz pouzdanosti ruskih oklopnih vozila pojavio se na internetu.

Svet
Izvor: glasmoskve.rs

Naime, objavljen je snimak na kojem se vidi kako je tenk T-72 u Siriji bez problema izdržao udar protivtenkovske navođene rakete TOW američke proizvodnje.

Ne samo to, već je posle toga zadržao borbenu sposobnost, piše Glas Moskve.

U opisu video snimka se navodi da se incident dogodio kod Bagdada u području Ajn Terma.

Tenkisti vladine vojske pokazuju psoledice napada neprijatelja, a kako se može videti na snimku, američka raketa je pogodila desni prednji deo kupole tenka T-72M1.

Rezultat udara su uništeni čelični ekrani i infracrveni reflektor, ali i nepovređena posada i sposobnost kretanja i naoružanje bez greške.

Prema podacima koje je izneo “Vestnik Mordovije”, tenkovi T-72M1 koji su modernizovani na ovaj način pripadaju 105. brigadi sirijske garde.

Tokom vojnih operacija, ova varijanta tenka je pokazala da odoleva napadima protivtenkovskih navođenih raketa i reaktivnih granata.

O tome govori i podatak da su za pola godine borbe, teroristi uspeli da unište tek jedan ovakav T-72M1.

Modernizacija ruskih tenkova usavršava ključne karakteristike tenka: razornu moć, zaštićenost, pokretljivost, sposobnost upravljanja, zadržavajući pouzdanost na ranijem nivou. Novi automatizovani sistem upravljanja paljbom omogućava da se vodi paljba iz topa u svako doba dana na velikim udaljenostima, uključujući i paljbu u kretanju.

Bezbednost tenka je poboljšana instaliranjem dinamičke protekcije nove generacije koja poboljšava nivo zaštite od oštećenja.

Tenk je opremljen digitalnim balističkim kompjuterom i mašinom za praćenje cilja.