Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
RUSKI VEZISTI sprečili kompleksne napade virusa

Foto: bashinform.ru

RUSKI VEZISTI sprečili kompleksne napade virusa

U proveri učestvuje oko 3.500 ruskih vojnika-vezista iz sastava Južne vojne oblasti.

Svet
Izvor: glasmoskve.rs

Vezisti Južnog vojnog okruga ruske vojske su u okviru iznenadne specijalno-taktičke provere odbili napad neprijatelja koji je iniciran virusnim malicioznim programom.

Kako je rekao načelnik pres-službe JVO pukovnik Vadim Astafjev, brigada veze koja se nalazi u sastavu JVO je iz matičnog mesta baziranja izvršila forsirani marš i razmestila se na prostoru poligona Nikolo-Aleksandrovski u Stavropoljskom kraju.

Tu je podigla komandni punkt i uspostavila komunikaciju pomoću radio-relejnih predajnika, te se kompjuterski povezala sa mrežom vojnih satelita, piše Glas Moskve.

“Ovom prilikom je proverena stabilnost kompletnog sistema veze na bazi jedne brigade, u uslovima izrazito ofanzivnog elektronskog dejstva protivnika, koji je proširen napadom na računarske elemente pomoću zlonamernih programa”, objasnio je Astafjev.

Slične provere su izvedene i u ostalim jedinicama slične namene koje se nalaze u okviru JVO, kao i drugim garnizonima koji su bazirani na prostoru Južne Rusije.

Intenzivna provera će trajati nekoliko dana. U strogo definisanom vremenskom okviru vezisti moraju da uspostave autonomni multi-režimski sistem veza, koji će obezbediti stabilnu i zaštićenu komunikaciju na različitim kanalima, koji čine kompletan sistem veze.

Ove vežbe su zadnja provera pred seriju radnih inspekcija koje će dati redovnu procenu stepena borbene gotovosti i ukupne operativne sposobnosti ovih sastava za zadatke za koje su predviđeni.

U proveri učestvuje oko 3.500 vojnika-vezista iz sastava JVO.