Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
RUSKINJA POBEDNICA "Dečje pesme Evrovizije", srpske predstavnice na 10. mestu

Foto: trud.ru

RUSKINJA POBEDNICA "Dečje pesme Evrovizije", srpske predstavnice na 10. mestu

​Pesma „Krila“, koju je izvela predstavnica Rusije Polina Boguševič, najbolja je numera na 15. izboru za „Dečju pesme Evrovizije“.

Svet
Izvor: glasmoskve.rs

Nakon pobede, 14-godišnja Polina je navela da će dati sve od sebe da učestvuje i na Evroviziji za odrasle.

Mlada Moskovljanka je naglasila da su mnogi talentovani izvođači učestvovali u finalu “Dečje pesme Evrovizije” ove godine, piše Glas Moskve.

"Znala sam da će biti jaka konkurencija, pa sam posebno srećna zbog ove pobede, nema reči da opišem svoja osećanja", rekla je Polina.

Pod sloganom "Shine bright" Stari kontinent ove godine birao je „Dečju pesmu Evrovizije“, a takmičenje je prvi put održano u Gruziji.

Osim predstavnika 15 evropskih zemalja, u borbi za najbolju pesmu Evrope učestvovala je i Isabela iz Australije.

Srbiju su u Tbilisiju, u Olimpijskoj palati, predstavljale Irina Brodić i Jana Paunović koje su izvele pesmu “Ceo svet je naš” i kojom su osvojile 10. mesto.

Sistem glasanja i ove godine je bio promenjen. Vraćen je glas publike tako da su gledaoci mogli da glasaju putem interneta za svog favorita od 24. novembra do početka takmičenja putem aplikacije i to za tri, četiri ili pet pesama.

Novina je i da se glas mogao dati i predstavniku svoje zemlje, što znači da je i Srbija mogla da glasa za naše predstavnice Irinu i Janu i njihovu numeru.

Druga etapa glasanja putem aplikacije na sajtu pokrenuta je tokom televizijskog prenosa, nakon što su svi predstavnici izveli svoje numere i trajala je 15 minuta.

Glasovi prikupljeni iz obe etape čine 50 odsto glasova, dok je drugu polovinu međunarodni stručni žiri rasporedio tokom generalne probe.

Na ovogodišnjoj „Dečjoj pesmi Evrovizije“ učestvovalo je 16 zemalja – Srbija, Rusija, Belorusija, Gruzija, Holandija, Irska, Italija, Jermenija, Kipar, Makedonija, Malta, Poljska, Portugalija, Albanija, Australija i Ukrajina.