Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
RUSKINJE osvojile Vimbldon u dublu

Foto: pixabay.com

RUSKINJE osvojile Vimbldon u dublu

Ruski sportisti dominirali u dublovima

Svet
Izvor: glasmoskve.rs

Ruske teniserke Jekaterina Makarova i Jelena Vesnjina pobedile su suparnice iz Tajvana i Rumunije u finalu Vimbldona u dublu.

Ruskinje su protivnice pobedile ubedljivim rezultatom 6:0, 6:0, a radost je veća samom činjenicom da je to prva pobeda ruskih teniserki na Vimbldonu, piše Glas Moskve.

Makarova i Vesnjina su zajedno takođe osvojile Rolan Garos 2013. godine, US Open 2014. i zlatne medalje na Olimpijskim igrama 2016. u Rio de Žaneiru.

Svetsko prvenstvo u vodenim sportovima

Skakači u vodu Ilja Zaharov i Jevgenij Kuznjecov osvojili su zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u Budimpešti u skoku u vodu sa daske od tri metra.

Za obojicu sportista ovo je prvo zlato osvojeno na Svetskom prvenstvu.

“Bili su periodi kada su nas razdvajali i mi smo se borili da opet skačemo zajedno. Govorili su nam da ne treba zajedno da nastupamo, ali mi smo insistirali na tome”, rekao je zadovoljno Zaharov.

Ruske takmičarke u umetničkom plivanju Svetlana Kolesničenko i Aleksandra Packevič pobedile su u tehničkom programu dueta.

Svetlana i Aleksandra su osvojile 95,0515 bodova i bile bolje od drugoplasiranih Kineskinja i trećeplasiranih Ukrajinki.