Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Rusko ministarstvo odbrane pokrenulo projekat "BILI SMO KADETI"

Foto: Facebook

Rusko ministarstvo odbrane pokrenulo projekat "BILI SMO KADETI"

Rusko Ministarstvo odbrane pokrenulo je nesvakidašnji projekat pod nazivom “Bili smo kadeti”.

Svet
Izvor: glasmoskve.rs

Reč je o platformi elektronske komunikacije za vojne diplomce koji žive u Rusiji i SNG različitih generacija koja ima za cilj da proširi veze između bivših kolega, pospeši očuvanje vojne istorije i kontinuiteta vojne tradicije različitih generacija.

U pripremi za projekat, sa oko 1.000 jedinstvenih istorijskih dokumenata iz Centralnog arhiva ruskog Ministarstva odbrane koji istražuju 166 viših vojnih obrazovnih institucija skinuta je oznaka tajnosti, piše Glas Moskve.

Posetioci mogu da se upoznaju sa istorijom svake glavne prekretnice u vojnim gimnazijama, fakultetima i odeljenjima, glavnim i proslavljenim učenicima.

Ipak, glavni cilj projekta je da se stvore uslovi za komunikaciju diplomaca.

Da bi to uradili, treba da otvore poseban interaktivni obrazac za povratne informacije, pomoću kojih će svaki od diplomaca vojnih škola moći da bude domaćin projekta sećanja kadeta određene generacije, da podeli interesantne priče o životu, studijama u toj obrazovnoj ustanovi, kao i da podeli tematske fotografije iz ličnih arhiva.

Za živu komunikaciju diplomaca svaka vojna ustanova stvorila je odgovarajuće grupe na društvenim mrežama.

Na ovaj način će i zvanični podaci koje poseduje rusko ministarstvo omogućiti popunjavanje “rupa” u sećanjima bivših kadeta i sklapanju bolje slike o tome šta se dešavalo u prošlosti.

Ovo je samo početak, najavljuju iz Ministarstva odbrane Ruske Federacije.

Na kraju će zbirke materijala koji su sakupljeni iz arhive Ministarstva, kao i ličnih arhiva diplomaca biti kompletirane i dostupne svima.