Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
SAD: Još jedno ubistvo crnkinje, šef policije podneo ostavku

Foto: truthaboutguns.com

SAD: Još jedno ubistvo crnkinje, šef policije podneo ostavku

Šef policije je podneo ostavku na zahtev gradonačelnika koji se suočava sa nizom rasističkih incidenata u protekloj godini

Svet
Izvor: Tanjug

Gradonačelnik San Franciska Ed Li saopštio je danas da je šef policije Greg Sur podeneo ostavku, nekoliko sati nakon što je policajac u tom gradu hicem iz pištolja ubio mladu crnkinju.

Ubistvom 27-godišne crnkinje, koja je sedele za volanom ukradenog automobila, Sur je izgubio podršku gradonačelnika.

Kako prenose egencije opisujući ubistvo, pollicija je upalila patrolna svetla i sirene u potrazi za automobilom, zbog čega je devojka pokrenula auto, ali je nakon stotinak metara udarila u kamion.

Dok je pokušavala da oslobodi auto od kamiona, policajci su pritrčali, otvorili vrata automobila i počeli da je vuku i tom prilikom jedan policajac je ispalio smrtonosni hitac.

Šef policije je podneo ostavku na zahtev gradonačelnika koji se suočava sa nizom rasističkih incidenata u protekloj godini.

Pritisak da šef policije podnese ostavku traje od decembra, kada je pet policijaca pucalo u mladog crnca koji je nosio nož.

Ubijena devojka je živela u istom kraju gde su pet policajaca pucali na 26-godišnjeg mladića zato što je imao nož.

Od tada počinju protesti sa zahtevom za reformu policije, prenose agencije.

Gradonacelnik je u decembru podržao šefa policije, a slična situacija se ponovila već u aprilu kada je otrktiveno da tri policajca razmenjuju rasističke poruke, navodi AP.

Sur je kritikovan zbog sporog procesa otpuštanja policajaca koji su u porukama vređali crnce.