Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
SANKT PETERBURG proglašen za najbolju evropsku destinaciju 2017.

Ilustracija/ Foto: GM

SANKT PETERBURG proglašen za najbolju evropsku destinaciju 2017.

​Sankt Peterburg je osvojio prestižnu nagradu u oblasti turizma „Najbolja evropska destinacija 2017“, koju dodeljuje World travel awards“ (VTA)

Svet
Izvor: glasmoskve.rs

Ceremonija uručenja nagrade VTA po prvi put je održana u Rusiji. Svečanosti koja je sinoć održana u Ruskom etnografskom muzeju prisustvovali su gubernator Sankt Peterburga Georgij Poltavčenko i predsednik VTA Grem Kuk.

Sankt Peterburg je ove godine bio organizator ceremonije kao grad koji je već osvojio dve nagrade VTA — „Lider kulturno istorijskih destinacija u svetu 2016“ i „Najbolja turistička destinacija Evrope 2015“.

„Ponosimo se što je ceremonija uručivanja ove prestižne nagrade po prvi put održana u Rusiji — u Sankt Peterburgu“, rekao je Poltavčenko, a prenosi Glas Moskve.

Gubernator je zahvalio liderima svetske turističke industrije za pažnju koju poklanjaju Sankt Peterburgu, kao i za visoku ocenu gostoprimstva grada.

„Turizam je odlično sredstvo komunikacije između država i naroda, on čini naš svet boljim i upečatljivijim“, naveo je Poltavčenko.

Inače, severna prestonica Rusije je jedna od omiljenih destinacija ruskog predsednika Vladimira Putina koji svojim prijateljima iz inostranstva uvek posavetuje posetu tom gradu.

Tako je, dajući intervju američkom režiseru Oliveru Stounu u više navrata njegovoj ženi savetovao da obavezno iskoristi posetu Rusiji da vidi Sankt Peterburg.