Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Sarkozi: DEPORTOVAĆU migrante iz Francuske U BRITANIJU

Nikola Sarkozi, bivši predsednik Francuske

Sarkozi: DEPORTOVAĆU migrante iz Francuske U BRITANIJU

Govoreći u gradu Le Tukeu, bivši predsednik Francuske Nikola Sarkozi zatražio je da se rasteraju migranti iz kampa u Kaleu i pošalju u Veliku Britaniju, piše „Indipendent“.

Svet
Izvor: Sputnjik

Sarkozi je zatražio da se otvori centar za prijem izbeglica u Ujedinjenom Kraljevstvu i da se tamo rešava njihova sudbina, jer su ilegalne izbeglice u Kaleu — problem Britanije.

On je dodao da ljudi koji se nalaze u „Džungli“, kako su nazvali izbeglički kamp u Kaleu, nemaju pravo da se nalaze na teritoriji Francuske i da treba da napuste zemlju.

Prema poslednjim proračunima, u „Džungli“ živi više od 9.000 ljudi. „Džungla“ u Kaleu je improvizovani kamp formiran zbog toga što su se tamo okupljali migranti koji žele da pređu u Veliku Britaniju. Ipak, britanske vlasti ne žure da ih prihvataju, jer talas ilegalnih migranata izaziva zabrinutost u Ujedinjenom Kraljevstvu. Jedan od razloga „bregzita“ bilo je upravo pitanje migracije.

Sarkozi namerava da učestvuje na narednim predsedničkim izborima u Francuskoj. U svojim prvim govorima on se izjasnio protiv migranata. Na primer, nedavno je objavio da namerava da zabrani nošenje burke u toj zemlji.