Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
SERIJSKA PROIZVODNJA ruskog MiG-a 35 počinje 2019. godine

Foto: livejournal

SERIJSKA PROIZVODNJA ruskog MiG-a 35 počinje 2019. godine

“Od 2019. godine prelazimo na serijsku proizvodnju najnovijeg lovca MiG-35”, rekao je Ilija Tarasenko, rukovodilac korporacije MiG.

Svet
Izvor: glasmoskve.rs

Kako je Tarasenko najavio, sa aerodroma Kubinka uzleteće novi avion koji je predstavljen u januaru ove godine.

Mig-35 je najnovija letelica u porodici lovačkih aviona MiG. Pripada generaciji 4++ i smatra se prelaznom karikom ka lovcu pete generacije.

Razvija se u dve osnovne verzije kao jednosed MiG-35S i dvosed MiG-35D, piše Glas Moskve.

Specifičnost predstavlja činjenica da je reč o prvom avionu koji je izgrađen neposredno po projektu, a ne preradom drugih lovaca.

Karakteristike

Maksimalna uzletna težina lovca iznosi 23,5 tona. Biće opremljen modernizovanim RD-33MK motorima sa vektorskom kontrolom vibracije.

Pogon motora borbenog aviona može da proizvede potisak od 5,4 hiljada kilograma sile i devet hiljada kilograma sile u režimu naknadnog ubacivanja (52,9 i 88,3 kilo-nukleona).

Može razviti brzinu do 2.400 km /č, a opseg njegovog leta sa spoljnim rezervoarima za gorivo iznosi tri hiljade kilometara.

MiG-35 je naoružan puškom od 30 mm GŠ-30-1, a opremljen je sa potpuno "staklenim" kokpitom, radarom "Žuk-A" sa aktivnom antenom sa faznim nizom i sistemom informacionih ciljeva pete generacije.

"Povećali smo broj (od 6 do 8) tačaka suspenzije, što nam omogućava da koristimo i trenutno i buduće avionsko oružje, uključujući i lasersko oružje", rekao je šef UAC-a.

MiG-35 opremljen je naprednim vazduhoplovnim oružjem, među kojim su sredstva za uništavanje velikog dometa koja omogućavaju napad na metu bez ulaska u zone vazdušne odbrane.

Lovac je u stanju da reši borbene misije u spektru "vazduh-vazduh", "vazduh-zemlja", "vazduh-brod".

MiG-35 je opremljen modernim sistemom odbrane koji omogućava prepoznavanje drugih aviona i letećih projektila, pa su smanjene šanse iznenadnog napada neprijatelja.