Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Sirija: Borci ID bežali prerušeni u žene

Foto: newsbusters.org

Sirija: Borci ID bežali prerušeni u žene

Muškarci, obučeni u crne burke, pokušali su da se izmešaju sa civilima koji su, takođe, bežali iz grada na severu zemlje.

Svet
Izvor: Tanjug

Sirijske opozicione snage tvrde da su uhvatile borce Islamske države dok su, prerušeni u žene, pokušavali da pobegnu iz sirijskog grada Manbidža pod opsadom, nakon što je toj terorističkoj grupi dat rok od 48 sati da napuste taj strateški grad, objavio je danas ruski kanal "Raša tudej".

Muškarci, obučeni u crne burke, pokušali su da se izmešaju sa civilima koji su, takođe, bežali iz grada na severu zemlje, navodi RT.

Snimak na kojem se vide trojica muškaraca koji su obučeni kao žene objavile su Sirijske demokratske snage (SDF), koje uživaju podršku SAD i koje sačinjavaju pretežno kurdski borci, dodaje ruski kanal.

Alijansa SDF dala je prošle nedelje borcima Islamske države rok od 48 sati da napuste Manbidž, nakon što su u vazdušnim udarima na čelu sa SAD nedaleko odatle ubijene na desetine civila, preneo je AFP.

SDF je tada navela da ima za cilj zaštitu života civila u Manbidžu, džihadističkim bastionu u provinciji Alepu.

Alijansa SDF pokušava da istera IS iz Manbidža od juna, uz podršku snažnih koalicionih vazdušnih udara, podsetila je francuska agencija.