Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
SIRIJA: Ruska avijacija uništila 900 terorističkih objekata

Foto: wikimedia.org

SIRIJA: Ruska avijacija uništila 900 terorističkih objekata

Za nedelju dana izvršeno je preko 500 letova u kojima je uništeno više od 900 terorističkih objekata

Svet
Autor: Glas Moskve

Avioni i bespilotne letelice ruske avijacijske sile u Siriji izvršili su za nedelju dana oko 500 letova, u kojima je uništeno više od 900 terorističkih objekata i istražile više od 400 meta, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

U redovnom nedeljnom izveštaju koje je Ministarstvo odbrane danas objavilo o osnovnim pokazateljima rada Oružanih snaga Rusije navodi se da su avioni vazdušno-kosmičkih snaga izvršili više od 350 letova u Siriji, tokom kojih su uništili više od „900 objekata međunarodnih terorističkih grupa“.

U infografici se takođe navodi da su za nedelju dana bespilotne letelice izvršile više od 130 izviđačkih misija u kojima je „otkriveno više od 400 militantnih objekata“,prenosi portal Glas Moskve.

Rusije i Sirije potpisale su sporazum o razmeštanju vazduhoplovne grupe Oružanih snaga Rusije na teritoriji Sirije. Odredbama protokola regulišu se pitanja razmeštanja ruske avio-grupe Oružanih snaga Rusije, njene pokretne i nepokretne imovine na teritoriji Sirije, kao i pitanja koja se odnose na obezbeđivanje njenog funkcionisanja.