Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Skinuli rukavice: Klintonova i Tramp razmenjuju uvrede

Foto: NB/Flickr/Hilary for America, Gage Skidmore

Skinuli rukavice: Klintonova i Tramp razmenjuju uvrede

Hilari Klintnon i Donald Tramp razmenjivali su sinoć uvrede.

Svet
Izvor: Tanjug, NB

Kako prenosi AFR, oni su prozivali sa suprotnih krajeva SAD, a tako su borbu za kabinet u Beloj kući preneli u savezne države koje su ključne za uspeh na izborima.

Agencija navodi da jedna od kampanja koja je izazvala najveće podele u modernoj istoriji SAD ulazi u novu fazu nakon što su republikanci i demokrate izabrali svoje kandidate za izbore 8. novembra.

Klintonova je nakon istorijskog prihvatanja kandidature u četvrtak u Filadelfiji, kao prva žena koju je velika partija kandidovala za čelnu funkciju u SAD krenula na autobusku turneju po Pensilvaniji i Ohaju. U Koloradu, ključnoj zapadnoj državi, njen republikanski protivnik je obećao da neće više "biti fin".

On je govor koji je Klintonova održala na Demokratskoj nacionalnoj konvenciji nazvao "prosečnim", nazvao je lažljivicom i obećao da će zaustaviti migracije sirijskih izbeglica.

"Počinjem da se slažem sa vama", kazao je 70-godišnji Tramp svojim pristalicama koji su uzvikivali "u zatvor s njom, u zatvor s njom" na račun Klintonove.

On je poručio da "skida rukavice".

"Zapamtite, ovaj Tramp više neće biti fin", kazao je republikanski kandidat.

Na njegove prozivke 68-godišnja Klintonova poručuje da je Tramp pretnja po demokratiju i pokušava da dobije deo radničke klase koji čini bazu Trampovog glasačkog tela.

S tim u vezi, Klintonova je napala Trampa zbog toga što njegova kompanija izrađuje puno svojih proizvoda van SAD.