Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Snajperista iz Dalasa ciljao bele policajce

Foto: Twitter/Dallas morning

Snajperista iz Dalasa ciljao bele policajce

Policija je identifikovla napadača koji je iz pucajući iz snajpera u američkom gradu Dalas ubio pet policajaca i ranio sedam.

Svet
Izvor: NB, B92, Tanjug

Policija je identifikovla napadača koji je iz pucajući iz snajpera u američkom gradu Dalas ubio pet policajaca i ranio sedam.

Reč je o Majku Gvazijeru Džonsonu, a prema podacima policije on nema kriminialni dosije i nije povezan sa terorističkim organizacijama.

Džonson, koji je stradao u okršaju sa policijom, bio je "uznemiren zbog ubistva dvojice Afroamerikanaca" i nameravao je da cilja bele policajce. Policija veruje da je delovao kao pojedinac, ne kao pripadnik neke organizacije.

Detektiv Dejvid Braun rekao je da su u napadu korišćeni snajperi, ali da se još “slažu kockice“.

"Tokom pregovora sa policijom je rekao da ga je potresao pokret 'Crni životi su važni', da su ga uznemirili poslednji slučajevi. Rekao je da zbog toga želi da ubija belce, naročito policajce", rekao je Braun.

Policija još nije navela koliko je tačno ljudi umešano u napade u Dalasu, niti je poznato da li postoje pomagači i kakva je njihova veza. Ipak, objavljeno je da su tri osobe uhapšene.

Gradonačelnik Dalasa Majk Rouling izjavio je da je pet policajaca ubijeno, dok su sedam policajaca i dva civila ranjeni hicima iz vatrenog oružja kada je počela paljba iz snajpera prilikom uličnih protesta u ovom gradu.

Rouling je dodao da ne veruje da bilo ko od povređenih u životnoj opasnosti, prenosi AP.

Ko su ubice policajaca u Dalasu i šta se do sada zna?

Na policiju je otvorena vatra iz najmanje dva snajpera u Dalasu, u američkoj državi Teksas, a jedan od napadača, koga je policija danas opkolila, stradao je u detonaciji eksploziva koji je postavio policijski robot. Ta osoba je prethodno pretila da su bombe postavljene širom grada, prenele su agencije.

Pucnjava je počela u trenutku kada su se u centru grada održavali protesti zbog stradanja dvojice Afroamerikanaca tokom policijskih intervencija u Minesoti i Luizijiani, saopštila je policija, javio je BBC.

Šef policije u Dalasu Dejvid Braun izjavio je ranije da je posle ubistva policajaca iz snajpera u tom gradu uhapšeno troje osumnjičenih dok je četvrti opkoljen i razmenjivao je vatru sa pripadnicima policije, preteći da su postavljene bombe širom Dalasa, preneo je AP.