Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
ŠOJGU AMERICIMA: Naučite da razlikujete umerenu opoziciju od terorista

Sergej Šojgu Foto: Tanjug/AP

ŠOJGU AMERICIMA: Naučite da razlikujete umerenu opoziciju od terorista

Zapad mora da odvoji umerenu opoziciju od terorista i prestane da pruža pomoć svima redom, izjavio je ministar odbrane RF

Svet
Autor: Glas Moskve

Zapadni partneri moraju da shvate da premeštanje terorista iz jedne zemlje u drugu ne može da traje doveka, želimo da Zapad odvoji umerenu opoziciju od terorista i prestane da pruža pomoć svima redom, izjavio je ministar odbrane Rusije general armije Sergej Šojgu, piše portal Glas Moskve.

„I mi i vi shvatamo da premeštanje terorista iz jedne zemlje u drugu ne može trajati zauvek. Želeli bismo da to shvate i naši zapadni partneri i na kraju odvoje umerenu opoziciju od terorista i prestanu da pružaju pomoć svima redom“, istakao je ruski ministar na sastanku sa ministrom spoljnih poslova Libana Jakubom Sarafom na Međunarodnom vojno-tehničkom forumu „Armija 2017“.

On je kao primer naveo Siriju, gde je razdvajanje umerene opozicije od terorista i uvođenje zona deeskalacije omogućilo okončanje građanskog rata i koncentrisanje na borbu protiv terorizma.

Šojgu smatra da Rusija i Liban imaju mnogo zajedničkih tema za diskusiju.

„Tim pre zato što se jedna od zona deeskalacije nalazi u neposrednoj blizini granice, a deo jedinica koje se bore protiv terorista u vašoj zemlji uključene su u borbu protiv terorizma i na teritoriji Sirije“, zaključio je ruski ministar.