Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
ŠOJGU najavio novi način borbene obuke ruskih vojnika

Sergej Šojgu/ Foto: sputniknews.com

ŠOJGU najavio novi način borbene obuke ruskih vojnika

Centri za borbenu obuku koji koriste tehnička sredstva omogućavaju vojnicima da imaju praktične aktivnosti bez skraćivanja životnog veka oružja i trošenja municije, rekao je ministar odbrane Ruske Federacije, Sergej Šojgu.

Svet
Izvor: glasmoskve.rs

"Kao što znate, operativni sastanak sa rukovodstvom Oružanih snaga održan je od 18. do 21. jula. Tokom okupljanja, ispitivani su stavovi vojske o stvaranju i upotrebi grupisanih snaga u savremenim uslovima, a razjašnjeni su i glavni zadaci za razvoj oružanih snaga, uzimajući u obzir sirijsko iskustvo, rekao je ministar.

Prema njegovim rečima, rezultati iznenadne provere vojnih organa uprave zapadnih i centralnih vojnih okruga već su sumirani, a razmatrana su i pitanja kako organizacija utiče na neprijateljski vazdušni udar, piše Glas Moskve.

"Mogućnosti vojnog centra za obuku podizanja nivoa profesionalnih veština uz korištenje tehničkih sredstava za obuku su takođe demonstrirane. Ova perspektivna oblast borbene obuke omogućava praktičnu aktivnost bez skraćivanja životnog veka oružja i trošenja municije", naglasio je ministar odbrane.

"Naglašavam da takvi događaji doprinose poboljšanju obuke viših kadrova i uvođenju naprednog iskustva u svakodnevnim aktivnostima trupa. Ova praksa će se nastaviti i u budućnosti", zaključio je ministar.