Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
ŠOJGU PORUČIO NATO-u: Rusija ojačala svoje snage na severu Rusije

Sergej Šojgu Foto: Tanjug/AP

ŠOJGU PORUČIO NATO-u: Rusija ojačala svoje snage na severu Rusije

Situacija na zapadu Rusije se pogoršava zbog vojne aktivnosti NATO-a u istočnoj Evropi i zemljama Baltika, izjavio je Sergej Šojgu

Svet
Izvor: Glas Moskve

Stoga je, kako je rekao, Rusija počela da ojačava svoje snage na zapadu zemlje kako bi pružila odgovor na agresivne poteze NATO-a koji vode ka tome da se naruši sistem bezbednosti u svetu.

Prema njegovim rečima, više od 30 bataljona i taktičkih jedinica na zapadu Rusije spremno je da istog časa reaguje, a opremljeni su i svim neophodnim naoružanjem, prenosi portal Glas Moskve.

Šojgu je izjavio da pored političkog, ekonomskog i informacionog pritiska na Rusiju, pojedine zemlje nastoje da iskoriste i vojnu silu kao instrument za postizanje geopolitičkih ciljeva.

„Takvi potezi naših zapadnih partnera vode ka rušenju bezbednosnog sistema u svetu, povećava nepoverenje i primoravaju Rusiju da preduzima odgovarajuće mere, pre svega ojačavanjem svojih snaga na zapadu zemlje“, istakao je Šojgu.

Prema njegovim rečima, ukupan broj NATO vojnika na Baltiku i u Poljskoj iznosi oko 5.000, a podeljeni su u četiri taktičke grupe.

Pored toga, Severnoatlantska alijansa u tim zemljama radi na modernizaciji infrastrukture, među kojima su luke, aerodromi i drugi vojni objekti.

Sve to, kako je istakao, govori o tome da NATO nema želju da skrene sa antiruskog puta.