Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Šojgu posle Putinovog govora: ISPADA DA ANTIRAKETNI "NATO KIŠOBRAN" IMA RUPE

Foto: Kremlin ru

Šojgu posle Putinovog govora: ISPADA DA ANTIRAKETNI "NATO KIŠOBRAN" IMA RUPE

Šojgu je kazao da su te rupe postale vidljive nakon Putinovih otkrića javnosti.

Svet
Izvor: glasmoskve.rs

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu kaže da su elementi NATO sistema antiraketne odbrane postavljeni u Poljskoj, Rumuniji i na Aljasci poput kišobrana s rupama.

"Ispada da antiraketni kišobran ima rupe", kazao je Šojgu nakon godišnjeg obraćanja ruskog predsednika Vladimira Putina, u kome je otkrio čitav niz novog nuklearnog naoružanja Rusije.

Navodi se da je Šojgu kazao da su te rupe postale vidljive nakon Putinovih otkrića javnosti, piše Glas Moskve.

Kako je kazao Šojgu, zemlje članice NATO pokušavaju da Rusiju uvuku novu trku u naoružanju, ali će novo nuklearno oružje pomoći da se takav scenario izbegne.

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je u govoru o stanju nacije da je Rusija testirala čitav niz novog strateškog nuklearnog naoružanja koje protivnička strana nije u stanju da presretne.

Pomenuo je i podvodne dronove velike brzine koji imaju interkontinetalni domet, novu hipersoničnu interkontinentalnu raketu "Avangard" koja leti 20 puta brže od zvuka i "udara poput meteora", još jednu raketu ruskog naziva "Sarmat" koju na Zapadu zovu "Satana", sistem hipersoničnih raketa "Kinžal", kao i lasersko oružje.