Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
ŠOJGU PREDVODIO VOJSKU: Dan pobede je simbol patriotizma

Foto: Kremlin ru

ŠOJGU PREDVODIO VOJSKU: Dan pobede je simbol patriotizma

Deveti maj, dan pobede u Drugom svetskom ratu, zauvek će ostati upisan u svetskoj istoriji.

Svet
Izvor: Glas Moskve

Deveti maj, dan pobede u Drugom svetskom ratu, zauvek će ostati upisan u svetskoj istoriji. On će biti i ostati simbol pravog patriotizma i duhovne veličine naroda, naveo je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu u svojoj čestitki vojnicima i veteranima, objavljeno je na sajtu vojnog resora.

„Poklanjamo se pred veličinom podviga sovjetskih vojnika na bojnom polju, pred samoodricanjem radnika u pozadini. Za nas je sveto sećanje na one koji su po cenu sopstvenog života doprineli velikoj pobedi“, naglasio je Šojgu, preneo je portal Glas Moskve.

„Slavne borbene tradicije heroja dostojno nastavljaju danas zaštitnici Otadžbine. Oni pošteno izvršavaju svoj vojni dug, pouzdano stoje na straži bezbednosti zemlje, uspešno rešavaju zadatke u borbi protiv međunarodnog terorizma“, navodi se u čestitki.

Ministar je naložio da se u 22.00 po lokalnom vremenu izvede artiljerijska paljba u Moskvi, Volgogradu, Kerču, Murmansku, Novorosijsku, Sankt Peterburgu, Sevastopolju, Smolensku, Tuli, kao i u gradovima u kojima se nalaze štabovi vojnih okruga i flote.