Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Šojgu: Rusija je uvek na NAJVIŠEM NIVOU SPREMNOSTI

Sergej Šojgu/ Foto: sputniknews.com

Šojgu: Rusija je uvek na NAJVIŠEM NIVOU SPREMNOSTI

Ruski ministar odbrane je rekao da su država i nivo strateških raketa Rusije na najvišem nivou spremnosti

Svet
Izvor: glasmoskve.rs

On je naveo da je čak 96 odsto strateških ruskih raketa spremno za lansiranje u svakom trenutku, piše Glas Moskve.

Šojgu je istakao da su raketni bacači opremljeni najnovijom tehnologijom, kao i da ove rekete mogu da probiju svaki oblik raketnog štita.

Od 22. do 27. avgusta rusko Ministarstvo odbrane organizuje Međunarodni vojno-tehnički forum “ARMIJA-2017” u vojnom parku Patriot.

Ova manifestacija će se održati na oko 300.000 kvadratnih metara.

Dinamičke demonstracije krstarenja, leta i vatrenih sposobnosti naoružanja, vojne i posebne opreme će se držati na Kubinka aerodromu, poligonu Alabino, teritorijama vojnih okruga i Severne flote.

Šojgu je rekao da je više od 100 međunarodnih potencijalnih izlagača već kontaktirano, dodajući da će po prvi put izložba pružiti vojnu opremu i naoružanje na poligonu Alabino noću.

Takođe se prave planovi za prikaz mogućnosti robotskih morskih sistema po prvi put.

Pored toga, vodeći ruski naučnici će učestvovati na forumu jer će ovaj događaj biti fokusiran na smart tehnologijama koje se mogu koristiti za potrebe vojske. Biće prikazana visoko tehnološka oprema.

Kako kaže Šojgu, prošlogodišnji događaj se pretvorio u jednu od najuspešnijih međunarodnih izložbi oružja, municije i vojne opreme, dodajući da je prikazano više od 11 hiljada komada oružja i opreme od 58 proizvođača, koji dolaze iz 11 različitih zemalja (među kojima su Jermenija, Belorusija, Kazahstan, Malezija i Pakistan).

Kako se Rusija uspešno bori u jednom u najtežih ratova protiv terorizma našeg vremena, postoji naravno potreba da modernizuje vojsku i poveća njen budžet.

Samo prošle godine, budžet za vojne plate je povećan za 40 milijardi rubalja (640 milona dolara), pored uvođenja novih projekata koji bi znatno skratili vreme proizvodnje i na taj način pomogli smanjenju troškova proizvodnje.