Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Španski novinari se vratili kući nakon zatočeništva u Siriji

Foto: Tanjug

Španski novinari se vratili kući nakon zatočeništva u Siriji

Tri iskusna izveštača iz ratnih zona, Antonio Pamliega, Hose Manuel Lopes i Anhel Sastre, stigli su danas u vazduhoplovnu bazu Torehon u blizini Madrida, letom iz Turske

Svet
Izvor: Tanjug

Tri slobodna španska novinara, koji su bili oteti u Siriji pre gotovo 10 meseci, vratili su se danas u Španiju svojim porodicama, prenose agencije.

Tri iskusna izveštača iz ratnih zona, Antonio Pamliega, Hose Manuel Lopes i Anhel Sastre, stigli su danas u vazduhoplovnu bazu Torehon u blizini Madrida, letom iz Turske, saopštila je španska vlada, navodi AFP.

Reagujući na vest o njihovom oslobađanju, premijer Marijano Rahoj je, uz poruku "Dobrodošli!", objavio je na Tviteru fotografiju na kojoj tri novinara silaze iz aviona.

Tri španska novinara su poslednji put bili viđeni jula 2015. u severozapadnom sirijskom gradu Alepu gde su izveštavali o sukobima. U vreme kada su oteti, radili su za različite španske medije.

Vlada i Savez španskih novinara najavili su da će tri novinara biti oslobođena kasno sinoć i da su u dobrom zdravstvenom stanju.

Vlada je saopštila da su novinari oslobođeni zahvaljujući "saradnji sa prijateljima i saveznicima iz Turske i Katara, pogotovu u završnoj fazi".

Za sada nema detaljnijih informacija o tome kako su novinari oslobođeni, navodi francuska agencija.