Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
SPEKTAKL NA NEBU: Uskoro "Aviamiks" u Rusiji

Foto: airforce.ru

SPEKTAKL NA NEBU: Uskoro "Aviamiks" u Rusiji

​Veliki aeromiting “Aviamiks” u trajanju od dva sata održaće se 17. juna kao jedan od glavnih događaja takmičenja “Aviadarts”.

Svet
Izvor: glasmoskve.rs

“Subota će biti puna interesantnih događaja. Ove godine smo povećali trajanje aeromitinga, a gledaoci će imati prilike da vide sve - od operacija na poligonima, akrobacija, pucanja - biće interesantno svima i neće biti ravnodušnih”, rekao je glavnokomandujući vazduhoplovne snage Rusije, general-pukovnik Viktor Bondarev.

Kako navodi Glas Moskve, “Aviamiks” se održava na lokaciji Pogonovo kod Voroneža, a najavljeno je da će biti spektakularan, dinamičan i zanimljiv za stručnjake i entuzijaste avijacije.

Bondarev je istakao da u aeromitingu ove godine učestvuju obećavajući lovci, a svakako vredan pomena je T-50 odnosno PAK FA.

Svoje veštine će pokazati i piloti Su-35 i Su-30, Ka-52 i Mi-28N. Biće prikazana cela linija moderne vojne opreme.

Jedna od novina će biti i simulacija sipanja goriva u vazduhu istovremeno u dva lovca iz aviona-tankera Il-78, kao i sletanje specijalnih snaga helikopterom Mi-8.

Poseban “vrhunac” će biti sletanje oklopnog vozila “Tigar” iz Mi-26 uz zaštitu prilikom prizemljenja.

Gledaoce takođe očekuje “vazdušna borba” aerobatičkih grupa “Sokoli Rusije”, “Striži” i “Berkut”

Sveruska faza takmičenja “Aviadarts-2017” se održava na lokaciji Pogonovo u Voronežu od 14. do 27. juna. U njemu učestvuje preko 60 ekipa operativno-taktičkih, transportnih, vazduhoplovnih vojnih jedinica.