Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
SRAMNA ODLUKA: Ruski atletičari nastupaju bez obeležja

Foto: pixabay.com

SRAMNA ODLUKA: Ruski atletičari nastupaju bez obeležja

Ruski atletičari nastupaju na Svetskom prvenstvu u Londonu bez zastave, a ukoliko neko odnese pobedu, na postolje će izaći bez intoniranja himne

Svet
Autor: Glas Moskve

Na Svetskom atletskom prvenstvu u Londonu zbog dopinga osuđeni atletičari bez sankcija se takmiče i pobeđuju pod obeležjima svojih država, dok ruski atletičari nastupaju bez zastave, i ako pobede, bez intoniranja svoje himne.

Međunarodna atletska federacija je imala pravo da šalje svoje kontrole i da ih testira i u Rusiji i van nje, pa je suspenzija ruskih atletičara, svih sem Darije Klišine, na Olimpijskim igrama bila skandalozna i nepravedna, i nelogična u krajnjoj liniji, piše portal Glas Moskve.

Sad sada se nastoji da se stvar popravi time što je jednom malom broju atletičara dozvoljeno da učestvuje, da učestvuje bez oznaka svoje zemlje, bez himne ukoliko pobede, dok drugima to nije dozvoljeno, pri čemu se u najvećem broju slučajeva radi o ljudima koji nikad nisu bili uhvaćeni na doping kontroli.

Podsećanja radi, američki atletičar Džastin Getlin, koji je prema svim pravilima morao da bude doživotno udaljen iz atletike, jer dva doping prekršaja vode doživotnom udaljavanju, nije udaljen već da mu je zbog saradnje sa vlastima čak skraćena kazna.

Nastupati bez svojih boja, bez svoje himne jeste odmazda prema sportistima, tvrde iskusni sportisti.

Ovo jeste, i to je bilo očigledno pre Olimpijskih igara, udar na Rusiju. Ovo jeste politički potez, izjavio je bivši atletski reprezentativac Aleksandar Popović.