Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Stupilo na snagu primirje na dva fronta u Siriji

Foto: BETA/AP

Stupilo na snagu primirje na dva fronta u Siriji

Radio Slobodna Evropa podseća da je primirje između vladinih snaga i pobunjeničkih grupa stupilo na snagu 27. februara na inicijativu SAD i Rusije, ali je prekinuto poslednjih dana

Svet
Izvor: Tanjug

Stupio je na snagu američko-ruski sporazum koji predviđa prekid borbi na dva fronta u Siriji, ali isključuju grad Alep, poprište oštrih borbi.

Ruska agencija Tas s prenela je saopštenje komande sirijskih oružanih snaga da je "Režimom tišine" koji je noćas u jedan sat stupio na snagu u istočnoj Guti i području severno od Latakije načinjen korak ka "jačanju trenutno aktivnog primirja".

Radio Slobodna Evropa podseća da je primirje između vladinih snaga i pobunjeničkih grupa stupilo na snagu 27. februara na inicijativu SAD i Rusije, ali je prekinuto poslednjih dana, uz posebno intenzivne borbe u Alepu, velikom gradu na severu zemlje.

Sporazum objavljen u petak se odnosi na dva fronta: severni u regionu Latakije, vladinom uporištu na zapadu zemlje i istočnu Gutu, pobunjenički region blizu Damaska.

"Uporni sukobi na severu Latakije i u istočnoj Guti su neprihvatljivi i štetni", saopštio je Majkl Ratni, američki specijalni izaslanik za Siriju.