Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Sukobi demonstranata i policije u Venecueli

Ilustracija/ Foto: pixabay.com

Sukobi demonstranata i policije u Venecueli

Policija se sukobila sa hiljadama demonstranata u Karakasu koji su pokušali da dođu do sedišta izborne komisije kako bi tražili referendum o opozivu predsednika Nikolasa Madura.

Svet
Izvor: Tanjug

Antivladin protest je treći za nedelju dana, a pošto je jedna manja grupa demonstranata pokušala da se probije kroz policijski kordon policija je bacila suzavac, prenosi AP.

Venecuelanska skupština, u kojoj većinu čine poslanici stranaka koje su opozicija predsednikovoj Socijalističkoj partiji, odbacila je juče uredbu o vanrednom stanju, koju je proglasio predsednik Nikolas Manduro zbog produbljivanja krize u ovoj južnoameričkoj državi bogatoj naftom.

Mandat predsednika Madura ističe 2019. godine, a opozicija je posle ubedljive pobede na parlamentarnim izborima u decembru obećala da će naći način da ga smeni u prvoj polovini 2016.

Poslanici su glasanjem konstatovali da uvođenje vanrednog stanja "produbljuje ozbiljan poremećaj ustavnog i demokratskog poretka Venecuele" i da je Maduro "donošenjem ove odluke ignorisao ustav", prenosi AFP.