Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Švajcarci prate 400 potencijalnih džihadista

Foto: https://twitter.com/terror_monitor

Švajcarci prate 400 potencijalnih džihadista

​Švajcarske vlasti prate aktivnosti oko 400 potencijalnih džihadista na socijalnim mrežama, koji bi mogli predstavljati bezbednosnu pretnju, saopštila je danas švajcarska obaveštajna agencija NDB.

Svet
Izvor: Tanjug

Švajcarske vlasti prate aktivnosti oko 400 potencijalnih džihadista na socijalnim mrežama, koji bi mogli predstavljati bezbednosnu pretnju, saopštila je danas švajcarska obaveštajna agencija NDB.

"Švajcarska nije primarni cilj islamističkih napada, jer nije deo kampanje koja se vodi protiv grupacija kao što su Islamska država, ali je uprkos tome nivo bezbednosti povišen", navodi se u godišnjem izveštaju NDB-a, prenosi agencija Rojters.

U izveštaju je prikazana i fotografija, na kojoj se pored švajcarskog pasoša nalazi eksplozivni pojas, a koju je na internet "okačio" jedan osumnjičeni švajcarski džihadista koji je prethodno boravio na Bliskom istoku.

On je postavio i video snimak Islamske drzave, na kom je švajcarska zastava među 60 država koje su označene kao ciljevi islamista.

"U Švajcarskoj pre treba očekivati napade usamljenih vukova ili malih grupa koji će biti izvedeni sa jednostavnijim sredstvima, malim pripremama i minimalnim logističkim naporima", navodi se u izveštaju obaveštajne agencije.