Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
TAJGA, PECANJE I ADRENALIN: Ovako izgleda odmor ruskog predsednika

Foto: Kremlin ru

TAJGA, PECANJE I ADRENALIN: Ovako izgleda odmor ruskog predsednika

Ruski predsednik ponekad zadaje pravu muku svojoj gardi zbog svog avanturističkog duha

Svet
Autor: Glas Moskve

Prvi čovek Rusije poznat je po tome da voli aktivan odmor, te je nedavno proveo dan u sibirskoj tajgi. Strastveni je ljubitelj šetnji po divljini, ribolova i adrenalinskih sportova, i sve to na teritoriji neukrotive Rusije.

“Neobične” navike ruskog predsednika

Nedavno se nalazio "u pohodu" 400 km od najbližeg naseljenog mesta. Proveo je dve noći u tajgi pre nego što se vratio u Moskvu na dužnost.

To nije prvi put da se odmara daleko od civilizacije. Tako je, 2014. godine je 7. oktobra na svoj rođendan otišao u Sibir. Kako je naveo, rođendan je proveo šetajući po planinama, prepešačivši gotovo devet kilometara.

Nekoliko puta je bio na pecanju sa premijerom Dmitrijem Medvedevom i ministrom odbrane Sergejem Šojguom. Jedno od njihovih okupljanja na odmoru je postalo istorijski događaj. Naime, 17. avgusta 2011. godine (2008-2011. je Putin bio premijer, a Medvedev predsednik) dvojica političara su na pecanju odlučila da izvrše "povratnu rokadu", tj. da Putin ide na predsedničke izbore, a Medvedev na mesto premijera, piše portal Glas Moskve.

Lider Rusije je 2013. Godine na varalicu upecao štuku tešku 21 kilogram, preneo je tada Kremlj. Putin je bio oduševljen ulovom i poljubio trofej. To je bio prelomni trenutak kada je zavoleo ribolov, ispričao je tada.

Hokejaš u srcu

Putin voli da igra hokej, "i time se bavi svakodnevno, kada za to postoji mogućnost". Hokej je posebno drag ruskom predsedniku. Ponekad se naće na ledu u utakmicama Noćne hokejaške lige (NHL, amaterska liga osnovana 2011. godine zahvaljujući upravo Putinu).

Skijanje, plivanje, životinje

Skijanje je takođe omiljeni Putinov sport. Kad se pruži prilika, on voli da se spusti ski stazom zajedno sa nekim stranim liderom. Poslednji put mu je društvo pravio predsednik Kazahstana Nursultan Nazarbajev za vreme Putinove posete Alma Ati.

Predsednik je poznat i po svom angažovanju za ugrožene vrste životinja. Pored toga što finansijski pomaže oprganizacije, ne libi se da se direktno bavi ugroženim zverima.

Više o tome pogledajte OVDE.