Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Talibani ubili 16 putnika autobusa na severu Avganistana

Foto: https://twitter.com/terror_monitor

Talibani ubili 16 putnika autobusa na severu Avganistana

Talibani su na severu Avganistana ubili najmanje 16 osoba i kidnapovali više desetina ljudi koje su izvukli iz nekoliko autobusa, objavili su danas avganistanski zvaničnici.

Svet
Izvor: Tanjug

"Talibani su iz vatrenog oružja ubili 16 putnika, a zarobili više od 30 njih", rekao je portparol guvernera provincije Kunduz Mahmud Daniš, a prenela je agencija AFP.

Šef lokalne policije Šir Aziz Kamaval je naveo da broj žrtava iznosi 17, kao i da niko od putnika nije bio u vojnoj uniformi, ali su neki možda bili bivši policajci.

Talibani zasad nisu preuzeli odgovornost za taj napad, koji se dogodio u okrugu Aliabad u provinciji Kunduz, gde su pobunjenici posle iznenađujuće vojne pobede lani na kratko zauzeli provincijsku prestonicu.

Avganistanski talibani su prošle nedelje potvrdili da je njihov bivši lider mula Aktar Mansur poginuo u napadu američke bespilotne letelice prošle nedelje i za svog novog vođu imenovali njegovog dosadašnjeg zamenika mulu Haibatulaha Akundžadu.

Akunzada je verski vođa poznat po objavljivanju saopštenja u kojima opravdava postojanje ekstremnog talibanskog pokreta, rata talibana protiv avganistanske vlade i protiv prisustva stranih trupa u Avganistanu.