Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
TENK T-72B3 prošao najvažniji test nakon modernizacije

Foto: Printscreen

TENK T-72B3 prošao najvažniji test nakon modernizacije

Ova verzija tenka je prvi put predstavljena publici na Paradi pobede 2017. godine.

Svet
Izvor: glasmoskve.rs

Snage Zapadnog vojnog okruga upotrebile su u strateškim vojnim vežbama „Zapad 2017“ tenkove T-72B3 najnovije modifikacije za koje su ti manevri prvi veliki test, saopštila je pres-služba ZVO-a.

„Zajedničke strateške vojne vežbe ’Zapad 2017‘ prvi su veliki test za posadu tenkova T-72B3 najnovije modifikacije Zapadnog vojnog okruga. Posade tenkova T-72B3 izvode višekilometarski marš preko različitog zemljišta i prirodnih prepreka, izvode borbena gađanja danju i noću i vrše usavršavanje brzih manevara“, navodi se u saopštenju pres-službe, a prenosi Glas Moskve.

U ZVO-u su podsetili da je nova varijanta T-72B3 opremljena motorom poboljšane snage (130 konja), sistemom za automatsku kontrolu, itd.

Oklopno vozilo ima novu zaštitu koju čini višeslojni oklop. Kako je saopšteno ranije, ruska vojska dobila je novu verziju modernizovanog tenka T-72B3, koja se od prošle godine serijski proizvodi.

Prema podacima koje su dostupne javnosti, modernizovana borbena vozila će dobiti novo oružje kalibra 125 mm i nišan „Sosna U“. Ta verzija tenka je prvi put predstavljena publici na Paradi pobede 2017. godine.