Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
"TERMINATOR" ulazi u ruske trupe do kraja 2017. godine

Foto: sfw.so

"TERMINATOR" ulazi u ruske trupe do kraja 2017. godine

​Borbena vozila za podršku tenkovima “Terminator” stižu u ruske trupe do kraja 2017. godine.

Svet
Izvor: glasmoskve.rs

“Ove godine ćemo usvojiti vozilo u potpuno novoj klasi - BMPT-u, koja je već izazvala interesovanje mnogih zemalja, pre svega Izraela i Sirije”, rekao je zamenik ruskog ministra odbrane Dmitrij Bulgakov.

"Istorija njegovog stvaranja je složena i indikativna za period devedesetih godina prošlog veka. Krajem osamdesetih godina, istraživačke organizacije oklopne industrije došle su do zaključka da je veoma poželjno napraviti "partnera" za tenk u borbi protiv opasnih neprijateljskih snaga koje su opremljene ručnim protivtenkovskim granatama i protivtenkovskim raketnim sistemima. Ovu potrebu potvrdilo je i iskustvo borbe u Avganistanu”, dodao je zamenik ministra, a prenosi Glas Moskve.

Do sada, prema Dmitriju Bulgakovu, vozilo je uspešno prošlo sve vrste testova. U maju i avgustu 2017. godine, na osnovu mesta testiranja Alabino, održana je dinamična demonstracija borbenih sposobnosti BMPT-a rukovodstvu Ministarstva odbrane Rusije, a kao rezultat toga su donete pozitivne odluke u vezi sa njegovim naoružavanjem i organizovanjem serijske proizvodnje.

“Uveren sam da će ova mašina dokazati svoje pravo na postojanje i dalji razvoj u bliskoj budućnosti”, zaključio je Bulgakov.