Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Terorizam u Francuskoj: Islamska država preuzela odgovornost za ubistvo sveštenika

Francuska policija na licu mesta Foto: Tanjug

Terorizam u Francuskoj: Islamska država preuzela odgovornost za ubistvo sveštenika

Sveštenika su terali da klekne, a napadači su izvodili obred u crkvi.

Svet
Izvor: NB, Agencije

Talačka kriza u crkvi u francuskoj provinciji Normandiji okončana je kada je policija ubila dvojicu napadača, koji su pre toga prerezali grlo svešteniku i povredili nekoliko osoba, od kojih se jedna bori za život.

Napadači su ušli u crkvu uzeli vernike kao taoce, njihov identitet još uvek nije poznat, a odgovornost za napad već je preuzela Islamska država.

Kako je ispričala časna sestra iz crkve, napadači su snimali događaj u crkvi i da su naterali sveštenika da klekne pre nego što su mu prerezali vrat.

Ona je kazala da je sveštenik hteo da se brani, a onda se "dogodila tragedija". Za francusku televiziju BFM je izjavila da su napadači oko oltara crkve izvodili neku vrstu obreda i govorili na arapskom.

Mesto napada Foto: Printscreen/Google maps

Na mesto napada uputili su se predsednik Francuske Fransoa Oland i ministar policije Bernara Kazneva. Kako je saopšteno istragu slučaja preuzeće specijalno tužilaštvo za borbu protiv terorizma.

Francuski predsednik Fransoa Oland izjavio je danas da je talačka kriza u crkvi u Sent-Etjen-di-Ruvre, u blizini grada Ruana, bila teroristički čin, a da su napadači bili povezani sa Islamskom državom.