Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Tramp gubi podršku pojedinih uglednih republikanaca

Foto: Flick/Gage Skidmore

Tramp gubi podršku pojedinih uglednih republikanaca

Zbog verbalnog duela Donalda Trampa sa Kizrom i Gazalom Kan, muslimanskim roditeljima američkog vojnika poginulog u Iraku, još nekoliko uglednih republikanaca počelo je da javno kritikuje predsedničkog kandidata.

Svet
Izvor: Tanjug

Kako je javio Glas Amerike, time je skrenuta pažnja na tenziju koja traje između Trampa i stranačkih lidera.

Meg Vitman, istaknuta direktorka u tehnološkom sektoru, koja se neuspešno kandidovala za guvernera Kalifornije 2010, izjavila je za "Njujork tajms" da će podržati i prikupljati donacije za demokratskog predsedničkog kandidata Hilari Klinton, nazivajući Trampa “nepoštenim demagogom”.

Kongresmen Ričard Hana iz Njujorka postao je prvi aktuelni republikanski član Kongresa koji je podržao Klintonovu, navodeći da su ga “razjarili” komentari republikanskog kandidata o porodici Kan.

Majka stradalog američkog vojnika muslimanskog porekla koji je ubijen u Iraku žestoko je prošle sedmice kritikovala Trampa, koji je na Tviteru njenom mužu poručio da je "Hilari glasala za rat u Iraku", a ne on.

Gazala Kan, čiji je sin Humajun kao kapetan vojske SAD poginuo 2004. u napadu bombaša samoubice, navela da je Tramp neznalica kada je u pitanju islam i da on ne zna šta znači žrtvovanje.