Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Tramp nakon masakra: Zabraniti muslimanima ulazak u SAD

Foto: Flick/Gage Skidmore

Tramp nakon masakra: Zabraniti muslimanima ulazak u SAD

​Donald Tramp pozvao je Baraka Obamu da, zbog reagovanja na masakr u Orlandu, podnese ostavku.

Svet
Izvor: Tanjug

Donald Tramp pozvao je Baraka Obamu da, zbog reagovanja na masakr u Orlandu, podnese ostavku.

Najverovatniji republikanski kandidat na izborima je ponovo zatražio da se svim muslimanima rođenim van SAD zabrani ulazak u zemlju.

Tramp je Obaminu ostavku zatražio jer predsednik SAD, u reagovanju na masakr u Orlandu, gde je 50 ljudi ubijeno, nije izgovorio reči "radikalni islam".

"Zato što su naši lideri slabi. Rekao sam da će ovo da se dogodi - i biće sve gore", naveo je Tramp u saopštenju.

"Ja pokušavam da spasem živore i sprečim sledeći teroristički napad. Ne možemo više da priuštimo sebi da budemo politički korektni", poručio je Tramp, preneo je Rojters.

On je, takođe, na svom Tviter nalogu ponovio poziv da se svim muslimanima rođenim van SAD, zabrani ulazak u zemlju."

"Pozivao sam na zabranu. Moramo biti čvrsti", napisao je Tramp.

On će, kako je najavljeno, o napadu u Orlandu govoriti u ponedeljak uveče, kada je i bilo planirano da održi govor o nacionalnoj bezbednosti.

Najmanje 50 osoba je ubijeno, a 53 su ranjene u najmasovnijoj pucnjavi u istoriji SAD u noćnom gej klubu u Orlandu na Floridi.

Napadač, koji je ubijen, identifikovan je kao američki državljanin avganistanskog porekla Omar Matin (29) koji se zakleo na vernost Islamskoj državi, koja je preuzela odgovornost za napad.

Podsećamo, Tramp je pozvao na zabranu ulaska muslimanima u SAD i nakon terorističkih napada u Parizu. Taj stav je kasnije ublažio, ali se sada izgleda vratio na staro.